Bišćan otkrio zašto nije pozvao Ljubičića

REUTERS/Borut Zivulovic via Guliver

Okupila se U-21 reprezentacija Hrvatske, a izbornik Igor Bišćan je najavio nadolazeće susrete protiv Danske u sklopu play-offa za Europsko prvenstvo.

Očekivanja su vrlo jasna, borimo se za Europsko prvenstvo, nema neke velike filozofije. Stanje je dobro, moramo se svi okupiti da podvučemo crtu nakon ligaškoga kola, ima li ozljeda, pretjeranog umora i onda priprema. Imamo dovoljno igrača, možemo se suprotstaviti jako dobroj Danskoj”, započeo je Bišćan.

Najzanimljivije pitanje bilo je ono vezano uz Marina Ljubičića, Hajdukovca koji trpa na posudbi u LASK-u.

Jednostavno smo se ovaj put odlučili za druge igrače. Imamo dovoljan broj napadača, dobro smo pokriveni na toj poziciji, mnogi su u jako dobroj formi“, rekao je Bišćan pa dodao:

Na toj smo poziciji vjerojatno najbolje pokriveni i za ove dvije utakmice odlučili smo se za tu opciju.”

Igor Bišćan smatra da je Danska jača od Norveške protiv koje su se mladi Vatreni sučelili.

“Da, rekao bih da je. U odnosu snaga skandinavskog nogometa Danska je najbolja, kao i u seniorskom. Samo zbog gol razlike nije se izravno plasirala na Euro, a igra slično kao A vrsta, puno tempa, energije, agresivno i ima vrlo kvalitetne pojedince. Pogledao sam sve utakmice iz kvalifikacija, u možda najjačoj skupini je bila jako blizu izravnog plasmana“, prokomentirao je hrvatski izbornik.

Za kraj, otkrio je koliko mu je okršaj protiv Danske važan u trenerskoj karijeri.

“Jako su važne, ali što je prošlo je iza mene, novi izazov je najvažniji, teško je u tom kontekstu svrstavati. Puno rada je prošlo, jako dobro smo odradili puno stvari pa si ozbiljno zakomplicirali situaciju s nekoliko zadnjih utakmica, ali imamo još ovu šansu“, zaključio je Igor Bišćan.