Cibona danas igra svoju posljednju utakmicu ikad?

Hrvatska 28. velj 20239:57 > 9:57
KK Zadar/Zvonko Kucelin

Cibona će četvrti puta ove sezone, ovoga puta u zaostaloj utakmici HT Premijer lige igrati protiv Zadra. U sva tri dosadašnja navrata Vukovi su znali kako doći do pobjede nad momčadi Danijela Jusupa

Posljednji trijumf stigao je u četvrtfinalu Kupa, kada je Dario Drežnjak promašio šut za Zadrovu pobjedu, a Cibona se kasnije domogla prvog trofeja u sezone preko Šibenke i Cedevite Junior.

No, još uoči Kupa, Cibonini igrači, koji su mjesecima bez plaće – a navodno se ulazi već u peti mjesec bez primanja – najavili su da će, ako se ništa ne promijeni, igrati do konca veljače. Kako je ogled u Zadru posljednji u veljači, bilo je logično pitati što se događa. Igraju li Vukovi posljednju utakmicu u utorak u Zadru?

Tako Cibona po tko zna koji put igra potencijalno “zadnju utakmicu u povijesti”. Posljednji put to se dogodilo prošle sezone kada je osvojila naslov prvaka, prije nego što ju je zbog neisplaćenih primanja napustila cijela momčad. Ljeto je proteklo u pregovorima s Gradom Zagrebom i potencijalnim ulagačima, a Aco Petrović pokrenuo je akciju za spas kluba pa odustao nakon slabašnog odaziva, ali Cibona je, kao i uvijek, preživjela.

Imali smo danas sastanak s ljudima iz kluba. Situacija nije super, ali niti skroz loša“, kazao je u ponedjeljak popodne jedan od onih koji je bi na sastanku, kapetan Krešimir Radovčić.

A sada je ponovo sve pod znakom pitanja hoće li i ova garnitura igrača poslušati vapaje uprave da završe sezonu i ostati zbog ponosa i ambicije da s Cibonom postanu prvaci, prije nego što se, baš kao i ona lanjska, razbježi po regiji i Europi u potrazi za stalnim primanjima.