Bjelica otkrio zašto je Petković dobra opcija protiv Japana

Hrvatska 5. pro 20229:001 komentar
AP Photo/Armando Franca via Guliver Images

Nenad Bjelica na stručan je način za Germanijak analizirao današnji susret osmine finale Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Japana.

Japanci su dosad iznenadili Španjolsku i Njemačku, ali Bjelica je optimist.

“Očekujem prolaz Hrvatske u četvrtfinale! To je najvažnije, zapravo, jedino bitno. U osmini finala ne treba očekivati ništa više od toga, niti dojam, niti lepršavost, uopće nije važno kako će sve to izgledati, hoćemo li proći nakon 90 mintua ili nakon jedanaesteraca. Neka bude 1:0 u produžecima, ne zanima me, samo prolaz se piše”, započeo je Bjelica za Germanijak.

Postoji žal zbog vrlo izglednog izostanka Borne Sose.

“Nažalost, izgleda da neće igrati Sosa, koji je poznat po svojim centaršutima, bio je dobar u prve tri utakmice, stabilan. Međutim, imamo drugog Bornu, Barišića. Malo je manje ofenzivan od Sose, ali također ima oštar centaršut i to može puno značiti. Skloniji sam toj opciji nego da Gvardiol zaigra na boku. S Joškom bismo dobili prodornost iz zadnje linije, ali ta prodornost možda neće biti presudna u ovoj utakmici, jer neće biti lako probiti bok. važniji je taj centaršut, već s poludistance ako može“, rekao je Bjelica.

Što se napadača tiče, kako sada stvari stoje, uz Kramarića zaigrat će Bruno Petković.

“Tko god zaigrao od naših napadača, uz Kramarića, vjerujem da je dobar izbor, jer i Livaja i Petković i Budimir dobro reagiraju na te ubačaje i mogu biti opasni po Japance. A, bude li to Petković, kako se čini prema najavama, on je isto dobra opcija. Kako je odigrao cijelu jesen, vidi se da je u formi, a i na SP-u je odigrao dobro u utakmicama u kojima je ulazio. Golgeterski je raspoloženiji nego prijašnjih sezona, ako to prenese u reprezentaciju, bit će super, ne sumnjam u njega. Međutim, svejedno tko bio u špici, neće moći sam, trebat će nam i rasploženi Kramarić, Perišić, igrači iz sredine terena. Petković je tu dobar, jer zna zadržati loptu, odigrati i kao mantinela, snalazi se na malom prostoru“, objasnio je Bjelica.

Komentari

Vaš komentar