Eurobasket na SK: Može li Hrvat zaustaviti Dončića?

Eurobasket 2022 10. ruj 202212:05 > 12:05 0 komentara
Xinhua Alfredas Pliadis

Hrvatski trener Dario Gjergja reprezentaciju Belgije odveo je u osminu finala Eurobasketa, a danas im slijedi dvoboj s Dončićevom Slovenijom.

U Belgiji košarka nije pri vrhu liste najpopularnijih sportova.

“Belgija je moja zemlja, ona mi je košarkaški dala sve i morao sam im nešto vratiti”, rekao je Gjergja neposredno nakon prolaska u osminu finala.

Belgija iza sebe ima tri pobjede i dva poraza u skupini. Današnji protivnik im je Slovenija.

“Da, vidim da svi pričaju samo o Luki, nitko o reprezentaciji Slovenije, a imaju oni i drugih igrača. Recimo, Goran Dragić igra svemirsku košarku, dominira u svemu, odličan u picku, tranziciji, uzima odgovornost na šutu kad treba, lider je te skupine i svi ga slušaju, pa i Dončić. Kad su ga molili da se vrati u reprezentaciju, imali su dobre razloge za to.

Tu su još Čančar, Prepelič i Blažič, pa Zoran Dragić i Murič, jaki aduti u obrani. Imaju oni deset sjajnih igrača, nije Slovenija samo Luka Dončić“, kaže Gjergja za Sportske novosti.

Prijenos utakmice Slovenije i Belgije je od 14.45 sati na Sport Klubu 1.

Osim tog dvoboja, od podneva donosimo utakmicu Turske i Francuske, od 18 sati dvoboj Njemačke i Crne Gore, dok Španjolska i Litva igraju od 20.45 sati. Prijenosi su također na SK1.

Gledatelji u Hrvatskoj program regionalnog sportskog kanala Sport Klub mogu pratiti na Telemachu, Total TV-u, Optima Telekomu i preko platforme EON koja je dostupna svim gledateljima.