SKener: Ta tužna maksimirska slika

Blog 11. lis 202223:33 0 komentara
GEPAxpictures xDavidxGeieregger via Guliver

Nije bio ovo najsretniji dan za navijače Dinama na Maksimiru i ljubitelje hrvatskog nogometa. Iako, izgledalo je da su dinamovci hrabriji, otvoreniji nego u Salzburgu... Ali nije takva igra potrajala svih 90 minuta, tj. 94. koliko je bilo potrebno da se pobijedi ovakva utakmica u 4. kolu Lige prvaka.

Što reći nakon ovakve prohladne večeri na Maksimiru. Dinamu tek bod i remi 1:1 protiv RB Salzburga kojeg nije ni bilo do neke 60. minute dvoboja..

Rani šok za Plave već u 12. minuti i gol Seiwalda za vodstvo 1:0. Znaju svi koliko cijenim prvog golmana reprezentacije i Dinama, Dominika Livakovića, ali kod ove situacije možda je mogao imati i bolju reakciju… Nakon njegove jedne nespretne reakcije u drugom poluvremenu mogla sam čuti i komentar ‘ovo Neuer ne bi napravio…’ I vjerojatno je čovjek u pravu.

Ono što je vrijedno istaknuti, opet je ta kosica bila po cijelom terenu. Naravno, kosica od milja, Robert Ljubičić je u redovima Dinama pokazao da ima tu živost, volju i želju naganjati tu loptu i dati sve od sebe koliko god je to moguće. Upisao se u strijelce što mu može biti barem mala utjeha nakon ovakvog dvoboja.

A utjeha je i što je Sučić u 74. pogodio tu gredu. Pamtit ćemo istu situaciju i iz slobodnog udarca Bočkaja u 91. koji je mogao donijeti veselje…

No, kako bi rekli Bad Blue Boysi ‘Dinamo Zagreb iznad svih’. U skladu s time su se ponijeli i sada. Opet gromoglasna podrška kad je najpotrebnije.

Više od 20 tisuća ljudi okupilo se na tom Maksimiru koji žudi za obnovom. Posebno je tužno izgledala ta istočna tribina, prazna, bez ikakvih dodataka na sebi, a nedostajalo je i tih navijača na njoj. Zagrebe, zaslužuješ novi stadion, pa da i ovakve utakmice postanu manje bolnije…

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!