SKener: Ponos Hrvatske

Blog 25. svi 202220:40 > 20:41 0 komentara
GuliverImages

Bajka je osobita književna vrsta kod koje se čudesno i nadnaravno isprepliće sa zbiljskim na takav način da između prirodnoga i natprirodnoga, stvarnoga i izmišljenoga nema pravih suprotnosti.

Ako niste znali, ovo je definicija bajke na Wikipediji. Pa kakve sad veze bajka ima s ovim tekstom?

Pa, evo ako niste znali, danas je PPD Zagreb ponovno osvojio naslov prvaka Hrvatske. To im je 30. naslov i jedini su u popularnim momčadskim sportovima u povijesti Hrvatske koji se baš nijednom nisu ‘poskliznuli’ na putu k tituli. Ponos Hrvatske, nema sumnje…

Iako su ove sezone doživjeli poraz u prvenstvu nakon 15 godina, čudo se ipak nije dogodilo, prvi su stigli do šest bodova i potpuno zasluženo uzeli ispred Nexea naslov prvaka Hrvatske.

Kroz povijest rukometnih prvenstava Hrvatske poraze aktualnog prvaka možete nabrojati na prste jedne ruke. Nexe na kraju ove sezone ostaje bez najboljeg igrača – Halila Jaganjca, teško će ga nadomjestiti, iako su i danas pokazali da se mogu sa zagrebašima nositi do kraja.

Iako Našićani rastu iz godine u godinu, očekivati da bez sjajnog Jaganjca mogu sljedeće sezone ugroziti Zagreb. Rekli bismo bilo bi to nešto nadnaravnoo, natprirodno. Sad vam je jasno zašto smo vam dali definiciju bajke…

Nexe nas je dostojanstveno predstavio u Europi, gdje ih ovog vikenda čeka novi izazov, Final Four Europa lige. Sruše li već u polufinalu Magdeburg, bilo bi to senzacija svih senzacija, no pričali smo tako i prije danskog GOG-a.

Riječ, dvije i o vječitom prvaku… Dok god određeni ljudi ‘drmaju’ hrvatskim rukometom, teško da možemo očekivati da će se nešto promijeniti.

Ponavljamo, zagrebaši su potpuno zasluženo uzeli hrvatski naslov, koliko god neki to ne žele priznati. No, što će donijeti nova sezona, hoćemo li imati klub u Ligi prvaka? Garantirano mjesto smo izgubili, možemo se samo nadati jednog od šest pozivnica EHF-a.

Prazna Arena ponosa Hrvatske i nije neki argument da se slomi EHF… Možda da ipak počnemo vjerovati u bajke?

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!