Đoković za SK otkrio razlog neobične odluke!

Saša Ozmo 29. lip 201920:32 > 20:37
Matthias Hangst, Getty Images Sport

Na Wimbledonu je subota medijski dan, tj. dan u kojem najbolji tenisači i tenisačice drže konferencije za medije uoči početka trećeg Grand Slam turnira u sezoni.

 Poslije dijela konferencije na engleskom jeziku, koji je uglavnom protekao u razgovoru o Savjetu igrača, Đoković je odvojio nekoliko minuta i za Sportklub.

Nedavno je Novak otkrio da će igrati na turniru iz Serije 500 u Tokiju. Bila je to neobična odluka jer ako Đoković i igra turnir prije Šangaja, to obično bude Peking. Zato smo pitali Novaka je li razlog za promjenu taj što se sljedeće godine u glavnom gradu Japana održavaju Olimpijske igre (od 25. srpnja do 2. kolovoza).

– Da, to je najveći razlog zašto sam odlučio otići u Tokio. U prošlosti sam imao puno uspjeha u Pekingu, nije inače bilo razloga to mienjati ali ovoga puta sam to učinio zbog Olimpijskih igara – hoću osjetiti kakav je teren, kakvi su uvjeti, grad… Želim se pripremiti za vjerojatno jedan od najbitnijih sportskih događaja u ovom dijelu moje karijere počinje Đoković za Sportklub.

https://www.instagram.com/p/BzOqRJGHxBa/

U Pekingu je prije 11 godina Novak osvojio za sada svoju jedinu olimpijsku medalju, broncu. U Londonu je bio četvrti, dok je 2016. na startu izgubio od Juana Martina del Potra dok se borio s ozljedom lakta zbog koje će kasnije imati najdužu pauzu u karijeri.

– Jako sam uzbuđen. Naravno da nisam jedini, ali jako bih volio da mi kruna karijere bude zlatna olimpijska medalja. Osvojio sam broncu 2008., sada već daleke, a ozlljeda me je nažalost sustigla 2016. godine u Riju, i to u trenutku kada sam igrao najbolje u karijeri. Nadam se da ću biti u formi za OI, tako ću tempirati sve da u Tokiju budem najbolji što mogu.

Đoković je već neko vreme u Londonu, a tradicija nalaže da branitelj naslova počne turnir u ponedeljak od 13 sati po lokalnom vremenu, tj. 14.00 po srednjoeuropskom.

Shaun Botterill, Getty Images Sport

 – Sve je dobro, evo već desetak dana treniram i spremam se na travi – odigrao sam dva pripremna, ekshibicijska meča. Trava je vrlo specifična podloga i zahtjeva vremena na treningu više nego bilo koja druga podloga. Mora se osjetiti igra, da bi se osjetila kretnja, trava zahtjeva agresivniju igru i određene varijacije u udarcima – blok, chip return, zatim slajs, sve se događa jako brzo i onda tome se moramo prilagoditi, da ojačamo noge zato što smo neprestano u niskom položaju zbog niskog odskoka… Sve su to stvari na koje sam se usredotočio u posljednjih sedam dana.

Suparnik na startu je Philipp Kohlschreiber, njemački veteran kojeg je Novak dobio u 10 od 12 međusobnih okršaja.

– Razmišljam samo o tom meču. Igrali smo 2015. godine ovdje također u prvom kolu, mislim da je u suštini tada bio bolji igrač nego što je sada. Ipak, uvijek je vrlo nezgodan, iskusan je i pobjedio me je ove godine u Indian Wellsu, tako da definitivno moram pružiti svoju najbolju igru  -zaključio je Đoković za Sport klub.

 Mečeve s Wimbledona gledajte u izravnim prijenosima na kanalima Sportkluba.