Ivanišević za SK: Zašto Đoković ne bi osvojio RG?

Saša Ozmo 3. velj 20208:03 > 8:03
Daniel Pockett, Getty Images Sport

Nije bilo jednostavno gledati finale Australian Opena nikome, a naročito trenerima Novaka Đokovića i Dominica Thiema

Clive Brunskill Getty Images

Dan kasnije, Goran Ivanišević za Sportklub govori o duelu koji je Novak dobio u pet setova, o skoroj budućnosti, pohodu na 18. Grand Slam titulu, ponosu koji osjeća…

“Dobro je, došao sam malo u teretanu da izbacim sav stres od finala“, smije se Ivanišević na početku razgovora za Sportklub.

Povezano

Odmah prelazimo na ono što se događalo tijekom četiri sati poslije kojih je Đoković osvojio osmu titulu u Melbourneu.

“Uh, nije bilo lako gledati – od nečega što ide besprijekorno do toga da se sve zaustavi i okrene, nije se Novak dobro osjećao. Čudan meč, nije to sad bio perfektan tenis, premda je bilo spektakularnih poena. Možda je na kraju jedan poen odlučio meč, break lopta za Thiema u četvrtom setu, kada je Novak poslije servisa odmah išao na mrežu i odigrao dva fenomenalna voleja”.

Prije nekoliko dana Ivanišević je rekao da Đoković kao da ima tipku “restart” u sebi poslije kojeg počinje igrati bolje. To se opet potvrdilo.

“U tome i je njegova veličina. Kao da ga je netko ugasio, imao je nekih problema, a onda se uspio pribrati, zato i je to što je – izdržao je nekoliko teških gemova kada je sve moglo do kraja otići na drugu stranu. Kako je i Novak rekao, taj jedan poen na kraju je presudio, tko zna kako bi se završilo i vjerojatno bi Dominic dobio da nije bilo ta dva perfektna voleja. Zafrkavao sam ga u svlačionici, rekao sam mu da sam oduvijek znao da u sebi ima servis-volej igru, ali da to čuva samo za ove značajne trenutke”.

Clive Brunskill Getty Images

Na tom tragu, pitali smo Gorana kakva je bila prva reakcija u svlačionici poslije pobjede.

“Nije se mnogo pričalo, rekao nam je da je bio ekstremno umoran i malo je govorio o tim problemima koje je imao. Hvala bogu da se sve završilo super – kada je trebao odigrati majstorski, tako je i odigrao, u četvrtom i petom setu. Ekstremno važan poen na break lopti u petom setu, opet servis-volej, na 4:3 i 30-30 drugi servis  od 160 km/h. Rizik nevjerojatan, ali prvaci… Kako bih ti drugačije rekao… Moraš imati muda, a on je u nedjelju to dokazao po tko zna koji put. Moram reći i da mi je žao Dominica – ako netko zna kako se on osjeća, to sam ja”.

Poslije meča je Novak rekao da je prazan i izuzetno umoran, a hrvatski trener kaže da je to razumljivo i normalno.

“Ne može čovjek biti odmah sretan jer je u četiri sata on proživljavao mnogo uspona i padova u meču, fizički i psihički, prazan je bio totalno, ali on zna koji su mu planovi i ciljevi – spreman je, zdrav je hvala bogu, ide se dalje po 18. titulu što prije moguće, to bolje, a to je Pariz”.

Od ove godine na stadionu “Phillip Chatrier” na Roland Garrosu bit će i krov.

“Pomoći će to naravno kada je kiša i kada su uvjeti kao što su bili prošle godine u polufinalu sa Thiemom. Drago mi je zbog toga, ali ako igraš dobro, svejedno ti je – ako ne, neće ti krov pomoći. Kako je Australian open Novakov turnir, tako je Roland Garros Rafin i on je uvijek tu mali favorit. Novak je jednom osvojio titulu u Parizu i trebao bi, po mom mišljenju, još koji put, zašto ne? Bit će velika bitka između Novaka, Rafe i Dominica”.

Novak bi trebao nastupiti u Dubaiju, tamo će sa njim biti Ivanišević, baš kao i u Indian Wellsu, a u Miamiju štafetu preuzima Marjan Vajda. Novak je prišao na tri Grand Slama zaostatka za Federerom i dva za Nadalom.

“Kada pogledam kraj prošle godine, nije baš izgledalo fenomenalno, ali sada izgleda puno bolje poslije ATP kupa i 17. titule na Grand Slamu. Sada treba tako, pozitivno nastaviti i probati već ove godine stići do brojke 20 u kategoriji Grand Slam turnira.

Ivanišević je bio dio tima i na Wimbledonu, ali sada je bio tu za najstresniji i najvažniji dio turnira.

Ponosan sam. Wimbledon ne brojim, ali ovo već računam. Meni je ovo druga Grand Slam titula kao treneru, ekstremno sam ponosan što sam dio ovog tima. Bio sam tu od trećeg kola, Marjan i ja smo surađivali izvanredno, a to se pokazalo i na terenu”, zaključio je Ivanišević za Sportklub.