SKener: Liga za bedaka

Blog 12. lis 202211:47 0 komentara
REUTERS/Antonio Bronic via Guliver Images

Dinamo je u imao veliku priliku i nije ju iskoristio. Sukus je to dvije utakmice u Ligi prvaka protiv Salzburga.

Dinamo nije ništa lošija momčad od Austrijanaca, dapače dojma smo tehnički bolja, no trkački, to je već druga priča.

“Ma nema popravnog, ovo je Liga prvaka, ne liga bedaka. Igrati na ovakvom nivou i biti blizu sve četiri utakmice je velik kompliment za moju momčad”; poručio je trener Plavih Ante Čačić.

Nije Čačiću ovo ni HNL, što zorno predočava statistika Dinama u ova dva natjecanja ove sezone. I dok Dinamo u HNL zabija više od tri gola po utakmici, u skupinama Lige prvaka nisu ni na prosjeku od jednog, kao što je situacija s posjedom lopte gdje su u Europi u podređenoj ulozi u odnosu na suparnika za razliku od HNL-a.

O udarcima na gol, kao i dopuštenim prilikama za protivnika nema smisla ni pričati, no dojam je da je europska grafika Dinama nakon ove dvije utakmice protiv Salzburga mogla i morala drugačije izgledati, kao i bodovni saldo Plavih.

SofaScore

Dobro je rekao Čačić nakon utakmice: “Uvijek malo fali”.

No, zašto to malo fali… Nekako sa sjetom se navijači Dinama mogu sjetiti onog Bjeličine momčadi u Europi. Čačićev Dinamo kao da čeka da Hrvatska uđe u Schengen pa napokon bez straha zaigraju protiv momčadi sa Zapada.

Istina, nije Dinamo imao sreće, iako će neki reći i znanja, jer poništen im je gol koji možda to nije trebao biti, no dojam je da je Livaković morao znatno bolje reagirati kod gola. Još jedan potencijalan ‘Kataranin’ nije na razini zadatka, Luka Ivanušec, s kojim je Čačić opet zakasnio s izmjenom. No, zakašnjele izmjene su već Čačićeva sila protiv koje se očito nitko ne može boriti. Kada tu dodate indisponirane Oršića i Petkovića moramo se složiti s trenerom Dinama da je bod dobar.

Ipak, Dinamo je propustio veliku priliku protiv Salzburga, no još uvijek je ostao u igri za proljeće u Europe. Računica je jasna – na Maksimiru mora pasti Milan.

Milan ne djeluje dobro, Dinamo je, da je bio hrabriji i pametniji, do rezultata već mogao i na San Siru. U Maksimiru sada imaju dva tjedna da se pripreme za utakmicu sezone, jer HNL je ionako već odavno riješen.

Bila bi šteta propustiti ovu veliku europsku priliku, jer HNL odavno već djeluje kao rješena stvar, pa bi na proljeće za njih to biti prava liga za bedaka.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!