SKener: Ima jedna Cestica koja vodi sve do raja

Blog 11. svi 202211:47 > 11:50 1 komentar
Guliver Images

Ako smo u što bili uvjereni nakon što je postalo jasno da će Dinamo za naslov biti dovoljna pobjeda na Šubićevcu protiv Šibenika za novi HNL naslov je to da će kao glavni sudac biti delegiran Mario Zebec.

I nismo pogriješili, ubrzo su iz HNS-a objavili tko će dijeliti pravdu na utakmicama 35. kola HNL-a. I gle čuda – Dinamu sudi Zebec. Ono što nas je pak iznenadilo je činjenica da će isti VAR suci bili i na Poljudu dan ranije na utakmici Hajduk – Istra, pa dan kasnije na Šubićevcu. Čini se da su u HNS-u u završnici prvenstva odlučili malo uštedjeti na putnim troškovima, pa da ne šalju novi VAR dvojac u Šibenik.

Od posljednjih pet gostujućih utakmica Dinama tri će tako suditi Zebec. Rijeka, Slaven Belupo i sada Šibenik Preostale dvije bili su ‘lokalni’ derbiji protiv Lokomotive i Gorice.

Upravo je Dinamo klub kojem je Zebec sudio uvjerljivo najviše puta u karijeri – čak 51. Čak deset utakmice manje sudio je Rijeci, 11 Osijeku, a 19 Hajduku.

U toj 51 utakmici Dinamo je upisao 37 pobjeda, 11 remija i samo tri poraza. Od ta tri poraza dva su došla od Osijeka u HNL-u, a jedan od Rijeke, ove sezone u četvrtfinalu SuperSport Hrvatskog kupa. Zanimljivo, dva od tri poraza stigla su na Maksimiru.

Ove sezone Zebec im je sudio pet ligaških dvoboja u kojima Dinamo ima četiri pobjede i remi. Šokirala ih je dok je sudio sudac iz Cestice tek Istra na Maksimiru u 13. kolu odigravši 1:1.

Sudio je sudac iz Cestice i prvi ovosezonski dvoboj Šibenika i Dinama u 17. kolu 28. studenog prošle godine kada su Plavi slavili 2:1. O njegovom suđenju tada sudački ekspert Mario Strahonja je istaknuo:

“Utakmica i vremenske prilike bile su teške u Šibeniku. Cijelo vrijeme je padala kiša, teren je bio natopljen i sigurno nije bilo lako sucu donositi kontinuirano dobre odluke. Imao je sitnih previda, kriterij žutih kartona trebao je biti na višem nivou”, rekao je tada Strahonja.

Da, Zebec je na toj utakmici pokazao tek jedan žuti igrač, onaj Komnenu Andriću, no zato nije Bruni Petkoviću koji je u nekoliko puta po riječima Strahonje bio na rubu žutog kartona, no eto izvukao se.

I za kraj Strahonja je otkrio da je Dinamo do pobjedničkog gola za pobjedu 2:1 u 80. minuti došao nakon slobodnog udarca koji nije trebao biti dosuđen.

“Pozicija suca bila je dosta daleko, i vjerojatno iz njegovog kuta se činilo da se radilo o prekršaju. Međutim, ovdje se vidi da je Andrić išao više u pad, kontakt je minimalan i s obzirom na kriterij cijele utakmice ovo nije prekršaj”, poručio je tada sudački ekspert.

Dinamo je dakle očito u prvoj utakmici ove sezone na Šubićevcu imao sudački poguranac. Zašto u HNS-u onda opet guraju suca o kojem se toliko pričalo nakon prve utakmice? To vjerojatno samo oni znaju. U Maksimiru su vjerojatno zapjevali: ‘Ima jedna Cestica koja vodi sve do raja’.

S nestrpljenjem čekamo nedjelju… Novi/stari prvak ili drama posljednjeg kola?

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare