SKener: Čačiću, živimo u demokraciji ili…

Blog 28. lis 202218:16 1 komentar
GEPAxpictures/xDavidxGeieregger via Guliver

Antu Čačića prozivali su ove sezone vlastiti igrači, prozivaju ga kolege treneri... A treneru Dinama čini se to je bilo previše pa je krenuo u obračun.

Da, srušio je Čačićev Dinamo neke rekorde ove sezone u HNL-u, u tom velebno HNL-u gdje treće mjesto drži momčad koja je u Europi ispala od 11. momčad kazahstanskog prvenstva…

Uspio je Čačić srušiti i moćni Chelsea na Maksimiru, da bi onda isti recept pokušao primijeniti u iduće četiri utakmice, no nekako nije uspio. Jednom mu je prošlo, Europa ipak ući, nije to taj moćni HNL gdje većina momčad skida gaće pred Dinamom i prije prvog početnog zvižduka.

Da je nešto trulo u Maksimiru bilo je jasno nakon što su poslije poraza u Salzburgu Čačića javno prozvali neki igrači, a najdalje je otišao Josip Drmić. No, sve je to otišlo nekako pod tepih, a navijači su se nadali da je trener Dinama nešto naučio. Frišku figu je…

Dinamo se tako nakon pet kola Lige prvaka našao na posljednjem mjestu skupine gdje ih samo čudo može odvesti do novog proljeća u Europi. I došao je taj petak, tri dana nakon debakla protiv Milana, i Čačić je eto prvi put odlučio otvoriti novine da bi otkrio da kolege kritiziraju i njega i igrače.

E, ne može to tako, odlučio je terner Dinama.

“Ne mogu mi lekcije držati stariji kolege koji su trenirali gradska predgrađa”, ispalio je Čačić koji nije bio frajer pa odlučio s javnosti podijelili čiji su ga to takvi komentari toliko razljutili. Navodno je to bio legendarni brk Ilija Lončarević.

Kakvu bi tek konferenciju za medije Čačić imao i kakav bi to tek obračun bio da jednom uzme vremena i pročita komentare navijača nakon europskih utakmica Dinama.

Čačić kao da zaboravlja da je u karijeru između ostalog vodio Radnik Sesvete, Inter Zaprešić, Zadar, a jedino međunarodno iskustvo su mu Libija, gdje je bio pomoćni trener i ‘moćni’ egipatski Pyramids, za koji je malotko čuo u Hrvatskoj. I ne čudite se ako niste, klub je osnovan tek 2008. te još u vitranama nema nikakav spomena vrijedan trofej. Još jedan ‘sjajan’ podatak vezan uz trenera Dinama, izuzev klupe Hrvatske i Dinama, na posljednjih deset poslova nije se zadržao duže od godinu dana.

Da, sjajno je vodio Hrvatsku i otvoreno ću reći, kao i mnogi, da je Hrvatska možda najbolji nogomet igrala baš u njegovoj eri, no isto tako taj ću mandat pamtiti po fotografiji s Eura 2016. i ‘ugodnog’ razgovora kada Čačiću s tribina diktira čovjek koji je danas bjegunac od hrvatskog pravosuđa, a koji je Čačiću otvorio ‘vrata raja’ gurnuvši ga prvi put u Dinamo u prosincu 2011. godine.

Gospodine Čačiću, živimo u doba demokracije, gdje svatko ima pravo reći što želi, pa tako i kritizirati Vaš Dinamo kada nije dobar. Ali dobro, ‘stanujete’ u Maksimiru, tamo su godinama naučeni da na taj pojam drugačije gledaju. Drugi puta budite frajer pa javno recite ime i prezime čovjeka čiji vas komentar učini nervoznim.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare