SKener: Uklet klub, nakon 6:3 puk tjera Čačića i Petkovića

Blog 9. kol 202223:13 > 23:15 2 komentara
Sport Klub

Sjećam se jedne europske utakmice u kojoj je je gazda austrijskog suca prozvao zločincem. Jako me zanima kako bi danas komentirao arbitražu Francuza

Nogometno ono najvažnije – Dinamo – Ludogorec ukupnih 6:3! Dinamo je napravio odličan prijelazni rok, te samo zahvaljujući tom bogatstvu stigao je na korak od Lige prvaka. Klasa koju imaju Drmić, Oršić, Ljubičić, Petković, Ademi, pa i neke mlade snage koje nadiru, nešto su što je malo Dinamovih trenera imalo u rukama. I manifestirale su dio svog talenta upravo u fragmentima ovih hrvatsko-bugarskih 180 minuta, no Ante Čačić je i to uspio iskompromitirati.

Nakon 3:0, čudne zamjene, dva primljena pogotka, bezidejnost i s dva igrača više na travnjaku, 3:2 i zvižduci maksimirskih tribina. Svašta je u ovih mjesec dana isprobavao Dinamov strateg. Niti jednom momčad nije zaigrala u istom sastavu, uz zadovoljne, čini se da u svlačionici ima i dosta nezadovoljnih, tako da smo dojma od kojeg se nikako ne možemo otrgnuti – Dinamov kadar je za ocijenu 4+, ali igra za poklonjenih -3. Jednostavno nije lako to složiti i vječno ganjati rezultat, no dojma smo da Zagrepčani još nemaju posložen sustav i igru. I nekako se čini da aktualni trener zasad u svojim papirima, u kojima vječno nešto zapisuje, još uvijek nije pronašao pravu formulu.

Navijači, ali ne samo oni sa sjevera, Antu Čačića su uzeli na zub, od ove večeri definitivno i Brunu Petkovića. Nisu iz džepova izvukli bijele maramice, jer to je moda u Španjolskoj, ali povici i zvižduci su mnogo toga rekli.  Kada svoj toj histeriji dodamo i BBB koji jasno šalju poruku – da Dinamo može jedino i samo igrati u Maksimiru, te da gradnja stadiona na nekoj drugoj lokaciji ne dolazi u obzir, onda definitivno ne možemo ponovno pobjeći od činjenice da se ovdje radi o – UKLETOM klubu. U kojem i kada je rezultat dobar, jednostavno mira nema.

No, nenormalna nogometna večer u Maksimiru ipak će se brže zaboraviti jer Dinamo je osigurao plasman u Europsku ligu, sigurnih šest europskih utakmica. Ima prigodu još jednom svoje navijače počastiti himnom Lige prvaka, no norveški Bodo je skrenuo pozornost na sebe. Tog 21. listopada 2021. na svojoj su umjetnoj travi Mourinhovoj Romi dali šest komada. U proljetnom nokaut sustavu ispali su od iste Rome, nakon što su izbacili bečki Rapid i Vitesse. Svi znamo koliko je ljudima koji vode klub u tuzemstvu i inozemstvu znači – lova od Lige prvaka, no protiv norveških nogometaša će za ispunjenje onih naljepših snova trebati – bolja igra.

Na kraju 4:2 će ipak ostati pod sjenom tri crvena kartona i jedne u najmanju ruku neobične arbitraže Benoîta Bastiena. Sjećam se jedne europske utakmice u kojoj je gazda austrijskog suca prozvao zločincem. Jako me zanima kako bi danas komentirao arbitražu Francuza.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare