SKener: Dinamu ovakav Hajduk nije ozbiljan konkurent

Blog 9. srp 202223:01 > 23:02 0 komentara
GEPA pictures Matic Klansek

Lovre Kalinić je poslao poruku Zlatku Daliću, s ovakvom izvedbom zaslužuje put u Katar.

Valdas Dambrauskas, trener Hajduka, nakon prvog derbija sezone protiv najvećeg rivala odmah po povratku u Split mora pokucati na vrata predsjednika i sportskog direktora. Tema? Pojačanja. I to ne sutra, nego jučer.

Iako je hvalio svoj kadar prije Supersport Superkup dvoboja, Dinamo se s Hajdukom u Maksimiru poigravao. U drugom poluvremenu Bili su bili u mišjoj rupi, spašavali živu glavu, te svi zajedno moraju Lovru Kalinića odvesti na najbolju bijelu ribu. Prošle sezone niti u jednom dvoboju Dinamo nije bio bolji od Hajduka (ne računamo posljednje kolo koje nije bilo važno), Zagrepčani su se mučili cijele sezone u prvenstvu, a to je Splićanima otvorilo vrata da se bore za naslov prvaka do samoga kraja. Apsolutno smo u ovom dvoboju gledali sve suprotno.

Hajdukov cilj u novoj sezoni je nakon osvojenog Kupa prošle sezone da se u ovoj sezoni krene po naslov prvaka. Sezona nije još ni počela, a svu svoju godišnju plaću bi ovog trena stavio – na Plave. Nakon devedeset uvodnih minuta, nakon tek odrađenih priprema.

Bili su ostali u istom kadru, sve ovisi o inspiraciji Marka Livaje, dobrom danu Nikole Kalinića, motoru Filipa Krovinovića i vidjeli smo da i mnogo toga ovisi o Lovri Kaliniću. S ovakvom prezentacijom sigurno da je legitimni kandidat za mjesto u avionu koji će Vatrene odvesti na SP u Katar. I to je kvartet koji Hajduk ima, no niti ta četiri asa nisu dovoljna za – Dinamo. Jednostavno, Hajduk nema dovoljno kvalitetnih igrača da bi se upustio u bitku s Dinamom u ovom trenutku. Ne znam može li Jakobušić pronaći dovoljno novca, no bez konkretnog šopinga naslov prvaka će ostati nedostižan kao i svih ovih godina.

Ante Čačić, koji je dobio gazdino povjerenje, koji je dobio Drmića, Ljubičića, Boška Šutala, ali i mir, na putu je da složi jedan pakleni Dinamo. Iako Drmić nije bio na svom nivou, a Ljubičić na poziciji koja nije njegova, Dinamo je na trenutke izgledao kao da je spreman za ozbiljne stvari. I tu pritom ne mislim na domaće prvenstvo. Naravno, cijelo ljeto je pred nama, prijelazni rok traje do 1. rujna, no Dinamo već sada ima kadar dovoljan da obrani naslov. Sve to govorim nakon jedne utakmice u kojoj je Dinamo imao ritam, žar, moć, snagu ponavljanja, ali je i zakazao u završnici.

To je prvi dojam, postoji poslovica prvi mačići se bacaju u vodu. No, vidio sam maksimirskog lava i uplašenu morsku medvjedicu, koja ni sama ne zna kako je došla do izvođenja jedanaesteraca.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!