Mercedes se oglasio o sudaru Russella i Hamiltona

Automoto 3. lip 202323:18 0 komentara
DPPI Panoramic 00123014_F12023GP08ESP_JK047043 via Guliver Images

Mercedesovi vozači Lewis Hamilton i George Russell svoj incident u kvalifikacijama objašnjavaju pogrešnom komunikacijom s momčadi, s čime se slaže i šef momčadi Toto Wolff...

Manje promjene tijekom noći i hladniji uvjeti poboljšali su brzinu Mercedesa F1 W14 na trećem treningu, pri čemu su oba vozača bila zadovoljnija ukupnim balansom bolida.

Kvalifikacije su se pokazale puno izazovnije za Mercedes s oba vozača koja su napredovala u Q2 u svojim posljednjim krugovima dok je staza bila u najboljem stanju nakon kiše na trećem treningu i ponovno na sprint F2 utrci, donosi MaxF1.net.

U završnici Q2 pogrešna komunikacija između vozača i momčadi dovela je do sudara Hamiltona i Russella na početku njihovih posljednjih krugova.

Russell je hvatao Sainzovu zavjetrinu i nakon toga se vratio na idealnu putanju, pri čemu je pogodio Hamiltona i otkinuo mu dio prednjega krila. Zahvaljujući dobrom prethodnom krugu Hamilton je prošao u Q3, ali je Russell izbačen i startat će tek 12.

U završnom dijelu kvalifikacija, Hamilton je bio drugi najbrži nakon prvih krugova na korištenim gumama, ali je pao na peto mjesto nakon posljednjih krugova s novim gumama, manje od desetinke sporije od drugoga Sainza.

“Bio sam pomalo iznenađen što sam nas danas vidio tako daleko i kako se u konačnici natječemo za prvi red”, rekao je Hamilton.

“Kad sam se jutros probudio, znao sam da sam na misiji, iako nisam očekivao da ćemo se boriti za drugo mjesto. U posljednjem krugu, mislim da sam bio u prvom redu sve do zavoja 10. Kad sam dodao gas bolid je jednostavno počeo preupravljati. Morat ću provjeriti, ali mislim da sam tu izgubio dvije desetinke. Unatoč tome, danas sam stvarno uživao vozeći ovaj bolid. Incident s Georgeom bio je samo pogrešna komunikacija. Došlo je do kontakta i stavio sam kotač na travu. Bolid nakon toga nije bio drugačiji pa mislim da će biti u redu.”

“Danas su bile čudne kvalifikacije. Očito je bilo teško za sve nas i bio je prilično zbunjujući poredak”, rekao je Russell.

“Čim sam izašao iz boksa osjećao sam se kao da nemam prianjanje od guma i stvarno sam se mučio s bolidom. Počeo je jako poskakivati u brzim zavojima tako da nisam mogao proći punim gasom kroz zavoje koje smo mogli na trećem treningu.”

“Nisam bio iznenađen što sam izbačen u Q2 jer je auto bio izvan tempa. Nisam imao dobar osjećaj s tim pa je razočaravajuće.”

“Nisam baš siguran što se dogodilo u incidentu s Lewisom. Sve je to bilo prilično iznenađujuće. Počinjao sam svoj brzi krug i dobivao zavjetrinu od Sainza ispred.”

“Sljedeće što znam je bio Lewis uz mene. Sretni smo što se ništa ozbiljnije nije dogodilo i očito je to bila velika pogrešna komunikacija svih nas u momčadi. Ipak, to nije pridonijelo manjku brzine i to mi je bio glavni problem.”

“Startamo dosta pozicija niže nego što bismo trebali biti, ali siguran sam da će sutra biti bolji dan.”

“Bio je to nedostatak komunikacije koji smo trebali riješiti u garaži. Ipak, bio je to intenzivan trenutak na kraju Q2, tako da ne trebamo nikoga kriviti”, rekao je Wolff.

“Sad ćemo vidjeti što će biti sutra. Mislim da možemo imati solidnu utrku, naša brzina na duljim dionicama izgledala je jako u petak pa ćemo vidjeti što možemo učiniti.”

“Također gradimo dobru bazu za učenje s bolidom, a ovaj vikend će nam pružiti novu osnovu”, rekao je Wolff čija je momčad u Španjolsku donijela još novih dijelova koji su nastavak novoga paketa iz Monaka.

Gledatelji u Hrvatskoj program regionalnog sportskog kanala Sport Klub i ubuduće će moći pratiti na Telemachu, Total TV-u, OptiTV-u i preko platforme EON koja je dostupna svim gledateljima.