Leclerc: Fokus je na nadoknadi pozicija koje smo izgubili

Automoto 18. ožu 202313:27 > 13:29
DPPI Panoramic via Guliver

Charles Leclerc i Carlos Sainz zadovoljni su ponašanjem svoga bolida SF-23 na prvom danu drugoga vikenda sezone u Saudijskoj Arabiji iako su drugi trening završili tek na 9. i 10. mjestu.

Ferrari je nakon razočaravajuće prve utrke sezone u Bahrainu i Leclercovoga odustajanja ugradio nove motore obojici vozača, a Leclerc je dobio i treću kontrolnu elektroniku zbog čega će dobiti 10 mjesta kazne, donosi MAXF1.net.

Neposredno prije zalaska sunca, vozači su izašli na stazu s novim pogonskim jedinicama ugrađenim u oba SF-23, kao mjeru predostrožnosti nakon Leclercovog odustajanja u Bahrainu.

Počeli su s tvrdim gumama za prve krugove prije nego što su se prebacili na meke. Sainz je na njima postavio vrijeme od 1:30.924, (7. najbrže), dok je Leclerc odvozio 1:31.118 (11. mjesto), koristeći različite gume (meke za Leclerca i tvrde za Sainza.)

U večernjoj sesiji, Charles i Carlos su startali na srednjoj mješavini guma prije nego što su se prebacili na meke s kojima su se spustili na 1:30.341 i 1:30.592, što je bilo dovoljno tek za 9. i 10. mjesto.

“Mi smo testirali neke nove dijelove i sve radi prema očekivanjima,” rekao je Leclerc.

“Teško je steći dojam o našoj konkurentnosti jer je zasad svatko na drugom programu. Osjećaj u bolidu je prilično dobar.”

“Pokušat ćemo maksimizirati naše kvalifikacije, ali s obzirom na to da ćemo u nedjelju imati kaznu od 10 mjesta, naš glavni fokus bit će na nadoknadi tih pozicija tijekom utrke.”

“Bio je to intenzivan dan ovdje u Jeddahu,” dodao je Sainz.

“Ovo je vrlo neobičan krug s vrlo osebujnim karakteristikama koji zahtijeva poseban rad kako bi se postigla dobra ravnoteža.”

“Ima još nekih performansi za pronaći, ali općenito se bolid osjeća u pravom prozoru. Tempo utrke je bio pristojan i sutra ćemo se fokusirati na maksimiziranje rezultata tijekom kvalifikacija.”

Formulu 1 pratite na kanalima Sport Kluba, kvalifikacije su na rasporedu danas od 18 sati na SK3.

Gledatelji u Hrvatskoj program regionalnog sportskog kanala Sport Klub mogu pratiti na Telemachu, Total TV-u, Optima Telekomu i preko platforme EON koja je dostupna svim gledateljima.

Komentari

Vaš komentar