FIA odgodila objavljivanje odluke o kršenju budžeta

Automoto 5. lis 202218:42
DPPI/PANORAMIC

FIA je danas potvrdila da će izvješće oko ograničenja budžeta za prošlu F1 sezonu objaviti u ponedjeljak umjesto danas budući da je riječ 0 'vrlo dugom i složenom procesu' koji još uvijek traje.

Nakon nagađanja prošloga vikenda u Singapuru da su dvije momčadi, navodno Red Bull i Aston Martin, prekršile ograničenje budžeta za prošlu sezonu, FIA je danas trebala objaviti izvještaj za sve momčadi, donosi MAXF1.net.

Ali u kratkom priopćenju koje su izdali kasno poslijepodne FIA je objavila da će ih objaviti u ponedjeljak, 10. listopada.

“FIA obavještava da se zaključak analize financijskih podnesaka momčadi Formule 1 za 2021. i naknadno izdavanje potvrda o sukladnosti s financijskim propisima neće održati u srijedu, 5. listopada”, stoji u priopćenju.

“Analiza financijskih podnesaka je dug i složen proces koji je u tijeku i bit će dovršen kako bi se omogućilo izdavanje potvrda u ponedjeljak, 10. listopada.”

Red Bullov šef F1 momčadi Christian Horner u Singapuru je bio odlučan da je njegova momčad unutar ograničenja budžeta za F1 sezonu 2021.

“Vjerujemo da smo komotno unutar gornje granice”, rekao je Horner za Autosport.

“Dakle, FIA prati proces. Očekujemo, nadamo se, i potencijalno ovaj tjedan, da ćemo ne samo mi, već i svi timovi, čuti ishod toga procesa.”

“Uvijek postoje različita tumačenja tih propisa. Tako da će u prvoj godini biti vrlo zanimljivo vidjeti kako se to primjenjuje.”

“Vidjeli smo pojašnjenja, čak i otkad su podnesena izvješća [u ožujku] koja se odnose na prošlu godinu. Dakle, to će uvijek biti proces evolucije.”

“To je ogromna tema za FIA-u, posebno kada pogledate razmjere pojedinih momčadi, od kojih mnogi pripadaju čak i većim konglomeratima i organizacijama.”

Gledatelji u Hrvatskoj program regionalnog sportskog kanala Sport Klub mogu pratiti na Telemachu, Total TV-u, Optima Telekomu i preko platforme EON koja je dostupna svim gledateljima

Komentari

Vaš komentar