Mihaljević: Mislim da će u Zagrebu biti povijesni miting

Atletika 10. ruj 20229:22 > 9:23 0 komentara
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Jedna od najzanimljivijih disciplina zagrebačkog atletskog mitinga je svakako natjecanje u bacanju kugle koje će i ove godine na Zagrebačkim fontanama okupiti sve najbolje bacače svijeta.

U subotu od 18 sati na Memorijalu Ivana Ivančića na Zagrebačkim fontanama nastupit će svi osvajači medalja s posljednjih velikih natjecanja. Svjetski rekorder Ryan Crouser (23.37) prošle godine je pobijedio s 22.84 metara, Joe Kovacs je u srijedu u Zurichu bacio 23.23, Filip Mihaljević stiže kao europski prvak…

“Slavlje nakon zlata je bilo dugo. Zlato me ispraznilo i fizički i psihički i Zurich je pokazao da se vraćam na ovogodišnje staze. Mi Europljani se možemo približiti, ali Amerikanci su u odličnoj formi i mislim da će ovo biti povijesni miting. Pokušat ćemo im pomrsiti planove. Joe je u velikoj formi, nije nas iznenadilo 23.23. Ne znam koliko ga je to ispraznilo i koliko je Ryan ljut zbog poraza. Bilo bi lijepo da najdulji hitac na tlu Europe opet dođe u Zagreb. Prvi put će s tribina gledati sin Lovre i to će mi biti poseban motiv za moj najbolji rezultat,” kazao je Filip Mihaljević.

Tom Walsh, bivši svjetski prvak i osvajač olimpijske bronce, jedan je od najdražih gostiju Zagreba.

“Jako sam sretan što sam ponovno tu. Forma je dobra, ali sezona frustrirajuća, jer nisam uspio ostvariti što sam želio i zato sam sada jako motiviran da pokažem više na mom omiljenom bacalištu. Volim Zagreb jer nama poklanja maksimalnu pažnju od dočeka, hotela, janjetine, natjecanja. U centru smo pozornosti, vidimo da nas publika voli i lijepo je biti dio toga,” rekao je.

Walsh je kraj fontana slavio četiri puta baš kao i Crouser.

“Trenutno imamo dva, tri čovjeka koja su u stanju baciti preko 23 metra, a svi to pokušavamo. Ako se ne dogodi sada, onda će u narednom periodu. Super je biti dio te priče. Joe i Ryan su u sjajnom ritmu cijelu sezonu. Znate, trening nije uvijek najvažniji, važno i znati uživati u tome što radiš, a Joe to uspijeva. Ako ne uživaš teško je ustati ujutro,” dodao je Walsh.

U Zagrebu će nastupiti i Josh Awotunde, osvajač je bronce na Svjetskom prvenstvu u Eugeneu.

“Lani sam prvi puta bio ovdje, bilo je OK s rezultatom. Publika je super i to je najbolje mjesto za bacače kugle. Veselim se da sam tu. Dolazim sa svjetskom broncom iz Eugenea koja je ostvarenje sna. Biti na postolju je fantastično. Nisam bio zdrav cijele sezone, ali sam se uspio sabrati u Oregonu i uspio biti s tim velikanima. I nadam se da će tako ostati. Apsolutno je vrijeme da netko mlađi postane ovdje pobjednik na fontanama, jer Crouser i Walsh već predugo vladaju“, kaže Awotunde.